Mrt

Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından yapılan İlkokullar arası Akıl ve Zekâ Oyunları Turnuvası Köşdere Aktivite Merkezinde yapıldı. Bigadaki İlkokul öğrencileri arasında yapılan ve 5 kategoride 60 öğrencinin katıldığı yarışmada, QBitz oyununda okulumuz 3/B sınıfı sınıfı öğrencilerinden Emir MURAT ilçe birincisi olarak Bigayı Çanakkalede yapılacak il turnuvasında temsil hakkı kazandı. Yarışmada okulumuz adına  yarışan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, öğretmenlerini de kutluyoruz.

Mrt

Özel Eğitim Sınıfı öğrencilerimizle, okulumuzdaki tüm öğrencilerin kaynaşmasını kolaylaştırmayı amaçlayan "Hepimiz Biriz" projemizi bu yıl da uygulamaya başladık. Özel öğrencilerimiz, öğretmenleri ve 3/A sınıfı öğrencileri ile birlikte çeşitli atık maddelerin toprakta çözünmesi ile ilgili gözlem/deney etkinliği gerçekleştirdiler,  öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

Orman Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde başladığımız ve 7 yıldır 1. sınıflarımızla uyguladığımız "Benimle Büyür müsün" Projesi, artık "Dünya Yeşilse Güzel" adıyla sürüyor. Projemiz kapsamında bu yıl da, katılım sağlayan öğrencilerimizin bahçelerine, fidan dikimi çalışmalarımıza başladık. Proje uygulama takvimimize göre öğrencilerimiz ve velilerimiz ile birlikte, 3 öğrencimizin daha evlerinin bahçesine meyve fidanlarımızı  diktik. Fidanlarımızın dikim işi bitince yine 4 yıl boyunca belirli zamanlarda sınıfça gidip, fidanlarımızın gelişim kontrollerini yapacağız. Öğrencilerimize çevre bilinci, ağaç ve doğa sevgisi kazandırmayı amaçladığımız etkinliğimize katkı sunan tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Proje kapsamında bugüne kadar 59 öğrencimizin bahçesine 59 meyve fidanı dikmiş durumdayız.

Mrt

8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle okulumuzda görev yapan bayan personelimizin günlerini kutladık, hediyeler verdik ve günün anlamına uygun etkinlikler gerçekleştirdik. Tüm kadınlarımızın gününü kutluyoruz.

Mrt

Okulumuzda gerçekleştirilen Akıl ve Zeka oyunları turnuvasıyla 5 dalda okul birincilerimizi tespit ettik. Turnuva sonrasında ödüllendirdiğimiz başarılı öğrencilerimizi tebrik eder, turnuvaya katılan tüm öğrencilerimize ve onları hazırlayan öğretmen ve velilerimize teşekkür eder, okulumuzu ilçe turnuvasında temsil edecek öğrencilerimize başarılar dileriz.

Ock

12 eylül 2022 pazartesi günü başladığımız 2022/2023 eğitim-öğretim yılı 1. dönemini, Kaymakamımız sayın Erdinç DOLU, Belediye Başkanımız sayın Bülent ERDOĞAN, ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz sayın Erkan BİLEN'in de katıldığı karne töreni ile kapattık. Tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimize, 6 şubat 2023 pazartesi günü kavuşmak üzere, iyi tatiller diliyoruz.

Ock

Belediye başkanımızın da katılımıyla tutum, yatırım ve yerli malı haftası kutlama etkinlikleri gerçekleştirdik.

Ara

Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutluyoruz, çalışan öğretmenlerimize  başarı, emekli öğretmenlerimize sağlık, aramızdan ayrılmış bulunan tüm öğretmenlerimize de rahmet diliyoruz.

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürk´ü, aramızdan ayrılışının 84. yıl dönümünde özlemle, minnetle ve rahmetle anıyoruz... Eserlerine sahip çıkacağımız ve geliştireceğimiz sözüyle ...

Kas

Öğrencilerimize kütüphaneyi tanıtmak ve kitap okuma kültür ve alışkanlığını kazandırmayı hedeflediğimiz, "Kitap Bizi Çağırıyor" projemizi uygulamaya başladık. Proje kapsamında sırasıyla tüm sınıflarımızı ve isteyen velilerimizi kütüphaneye götürüyor, kütüphaneye üye olalarını sağlıyoruz.

Kas

Kızılay Haftası münasebetiyle okulumuza davet ettiğimiz Biga Kızılay derneği başkan ve üyeleri, sınıflarımızı gezerek öğrencilerimize Kızılay ve Kan bağışının önemi hakkında bilgiler verdiler

Ekm

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yılında başta kurucumuz büyük önder Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm şehit ve gazilerimizi şükran ve minnetle anıyor, bayramınızı kutluyoruz.

Kas

Öğrencilerimize vatan sevgisi ve milli tarih bilinci aşılamayı amaçladığımız ve her yıl düzenlediğimiz Çanakkale Savaşları Tarihi Alan gezimizi, 4. sınıflarımız ve velilerimiz gerçekleştirdik.

Ekm

Afet Eğitimi Hazırlık Günü etkinlikleri kapsamında deprem tahliye tatbikatı gerçekleştirdik.

Ekm

Hayvanları Koruma Gününde çeşitli etkinlikler gerçekleştirdik. Program yaptık, pano hazırladık, ağaçlara yem astık, kedi ve köpeklerimizi besledik, öğrencilerimiz tarafından okulumuza getirilen sevimli dostlarımızla tanıştık.